Новини

Світ побоюється, що влада Януковича провалить тест на демократію, - Шкіль

Те,  що телефонна розмова Віце-президента США Джозефа Байдена з Януковичем практично збіглася в часі з рішенням партії «Батьківщини» не брати участі у виборах на Львівщині, є показовим моментом.
 
Про це в інтерв’ю журналістам заявив заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Шкіль.
 
«Вже не тільки Європа, а й Сполучені Штати вголос виказують своє занепокоєння тим, що відбувається сьогодні в Україні, адже за кілька днів до розмови  Байдена з Януковичем керівник місії спостерігачів Конгресу місцевих та регіональних влад РЄ пані Мослер-Тернстрем також заявила, що українське виборче законодавство не відповідає міжнародним стандартам», - наголосив Шкіль.
 
«Однак Банковій заяви високих представників США та Європи не заважають підганяти вибори 31 жовтня під власний формат, в якому нема місця жодній політичний силі, окрім Партії регіонів», - заявив народний депутат.
 
Він зазначив, що саме тому «Батьківщина» прийняла непросте для себе рішення бойкотувати вибори у Львівській області.
 
«Ми змушені це зробити, оскільки ТВК зареєструвала фальшиві списки і до Львівської міськради, і до облради», - додав Андрій Шкіль.
 
«Складається враження, що Янукович і його оточення роблять все для того, аби демократичний світ остаточно махнув на нас рукою, тим самим віддаючи Україну в неподільне панування Кремля», - сказав він.
  
У той же час Шкіль висловив переконання, що Януковичу не вдасться перетворити Україну на Білорусь, «а він сам ніколи не стане «бацькой» для українців», оскільки українське суспільство чітко орієнтоване на європейські демократичні цінності.