Новини

Уряд Азарова збільшує тіньовий сектор економіки, - Сенченко

Недонадходження до Державного бюджету за підсумками року може скласти від 10 до 20 мільярдів гривень.
 
Про це повідомив міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко. 
 
За його словами, зокрема за 9 місяців поточного року ненадходження від податків склали 4,9 млрд.грн.
 
«Це свідчить про податковий терор з боку уряду Азарова, який збільшив тіньовий сектор», - сказав Сенченко.
 
Недонадходження від митних зборів склали 4 млрд.грн., основною причиною цього є ввезення товарів в Україну контрабандним шляхом.
 
При цьому Андрій Сенченко зазначив, що реальну картину щодо виконання бюджету урядом Азарова скласти важко, оскільки урядовці приховують справжню інформацію.
 
Він також повідомив, що невиконання бюджету в першу чергу позначиться на недофінансуванні соціальних програм, зокрема, на виплаті заробітних плат і пенсій.
 
Вже зараз, за словами Сенченка, уряд економить на фінансуванні підприємств житлово-комунального господарства, зокрема, щодо підготовки до зими - план по інвестуванню в житлово-комунальне господарство недовиконане на 38,6%.
 
Культура та спорт недофінансовані на 20,3%, медицина - на 11,5%, освіта - на 9,4%.
 
«При зростанні цін і інфляції влада не вживає жодних заходів щодо індексації пенсій, зарплат та інших соціальних виплат», - зазначив Сенченко.
 
Він також підкреслив, що показником роботи уряду Азарова також є рівень іноземних інвестицій, який складає 29% від минулорічного показника.
  
 

Міліція викрала агітпродукцію Кіровоградської обласної організації партії «Батьківщина»
Більше двохсот тисяч листівок  Кіровоградської обласної організації партії «ВО «Батьківщина», загальною вартістю більше десяти тисяч гривень, зникли за ніч з офісу.           Після того, як голова обласної організації партії «ВО «Батьківщина» Валерій Кальченко оприлюднив цю інформацію на прес-конференції, міліція зізналася, що це зробили її співробітники. Підстава – мовляв, вночі до них подзвонив невідомий і сказав, що  обласна організація виготовила листівки з порушенням вимог чинного законодавства. Отже вони приїхали і «не вкрали, а вилучили всю агітпродукцію». Діяли правоохоронці вночі, без представників «Батьківщини», без свідків, без офіційного оформлення факту вилучення. Як зазначили в Кіровоградській обласній організації партії «Батьківщина» листівки були виготовлені у відповідності з усіма вимогами і зареєстровані в ТВК. Пообіцявши агітпродукцію повернути, правоохоронці не надали копію протокола про вилучення і досі свою обіцянку не виконали. Натомість біля офісу парторганізації постійно чергують люди в погонах, безпідставно перешкоджаючи активістам партії здійснювати передвиборчу агітацію. За цими фактими обласна організація партії «ВО «Батьківщина» підготувала звернення у прокуратуру з вимогою припинити міліцейське свавілля.   Прес-служба Кіровоградської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»

Микола Томенко: Оптимальний Податковий кодекс повинен мати іншу ідеологію: спочатку збільшення податків для великого бізнесу, а потім для малого, а не навп

Під час брифінгу у парламенті, відповідаючи на запитання журналістів стосовно перспектив ухвалення нового Податкового кодексу, Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко назвав історію його обговорення сумною.
 
Він зазначив, що, незважаючи на те, що вже «ніби як відбувалося його (ПК) громадське обговорення» і були враховані всі думки, а профільний парламентський Комітет не перший тиждень приймає пропозиції та поправки, яких вже більше тисячі, «все рівно ми чуємо жорстку критику підприємців на адресу цього документу, і, як не дивно, критику адміністрації президента, що їх позиція не врахована».
 
«Виникає питання, якщо і Президент проти, і підприємці проти, – то хто і для кого писав цей кодекс. Можливо, варто взагалі зупинитися з ідеєю його прийняття і подати на розгляд парламенту бюджет на наступний рік», - запропонував Микола Томенко.
 
Окрім того, Віце-спікер дав ще одну пораду урядовцям: «Для того, щоб малий і середній бізнес повірив владі, влада повинна зробити один простий крок: уряд повинен подати у Верховну Раду, як мінімум, проект денонсації Угоди між Урядом Союзу Радянських Соціалістичних Республік та Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів та майна від 29 жовтня 1982 року», - сказав він.
 
Микола Томенко повідомив, що нещодавно звертався до прем’єр-міністра Азарова з проханням якнайшвидше внести до ВР урядовий законопроект про денонсацію згаданої Угоди, яка створює для великого бізнесу сприятливі можливості цілком легально, без будь-якого оподаткування, виводити за кордон значні суми коштів, а також реалізувати різноманітні схеми мінімізації податкових зобов’язань.
 
Натомість, за словами Миколи Томенка, у відповіді, що надійшла йому за підписом прем’єр-міністра, вказується, що Кабінет Міністрів поки вважає недоцільним внесення законопроекту про денонсацію даної Угоди.
 
«От і яскравий приклад подвійних стандартів: великий бізнес податки не платить, а з малого треба брати», - підкреслив Томенко.
 
Заступник Голови ВР висловив переконання, що ідеологія уряду про те, що малий бізнес повинен плати в кілька разів більше, а великий – нічого не платити, є хибною.
 
Він також наголосив, що вона може привести до тієї ситуації, коли під час голосування за новий Податковий кодекс під стінами парламенту буде така кількість підприємців, яка змусить парламент, в якому працюють немало представників великого бізнесу, а також уряд і адміністрацію президента, де теж представлено багато підприємців, почати з себе.
 
«Отож, я вважаю, що ідеологія Податкового кодексу хибна і така, що може привести до серйозного соціального збурення», - підсумував Микола Томенко.