Новини

Юлія Тимошенко: Влада в жорсткому цейтноті у реалізації зауважень ПАРЄ

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко переконана, що у чинної влади залишається дуже мало часу, щоб виконати рекомендації Парламентської асамблеї Ради Європи. "Цей такий карт-бланш, певна часова фора, щоб вони показали, де вони ті реформи будуть робити, як вони будуть країну будувати, що вони будуть в якості стандартів пропонувати", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Рівненській області, повідомляє її персональний сайт. Лідер "Батьківщини" вважає, що європейська спільнота вичікувала перші місяці перебування при владі Віктора Януковича, та на початку розцінювала стабільність після президентських виборів як один з головних елементів успішного розвитку України. "Зараз закінчилася ця риторика. Вони зрозуміли, що реформи симулюються, що нова українська влада дипломатичної мови не розуміє, і з ними потрібно говорити мовою, які вони так чи інакше можуть осягнути. Їм потрібно говорити прямо. Саме тому за допомогою всіх представників Ради Європи, які працювали в Україні і представників опозиції все-таки змогли в ПАРЄ прийняти резолюцію, яка адекватно відображає те, що відбувається в Україні – жорсткими та чіткими словами", - зазначила вона. Юлія Тимошенко впевнена, що через короткий час за втілення всіх зауважень та пропозицій "владі доведеться відповідати". "І потім буде наступний крок. Тому що кредити, які даються владі, даються за умови, що буде розбудовуватися демократичне, вільне, чесне суспільство з ринковою соціально-орієнтованою економікою. Але якщо буде так, як сьогодні, то вони просто позбавляться такого джерела фінансів", - наголосила Юлія Тимошенко. "Сьогодні демократичний світ по відношенню до оцінок дій нової влади стає вже чіткішим, адекватнішим і вимогливішим до того, що вони роблять. І це теж великий ресурс України. На нього треба спиратися, не треба в ньому розчаровуватися і відходити. Я думаю, що треба підключати всі демократичні інституції світу", - резюмувала Юлія Тимошенко. Як відомо, 5 жовтня Парламентською асамблею Ради Європи було ухвалено резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні", в якій критично оцінено дії української влади щодо розбудови демократії в Україні.

Юлія Тимошенко: Опозиційні партії мають спільно узгоджувати кандидатів в мажоритарних округах

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє про необхідність узгодження кандидатур на посади мерів, а також кандидатів в депутати, які балотуються за мажоритарними округами, між опозиційними силами. "Я хочу звернутися до нашої команди: знайдіть спільну мову зі справжніми опозиційними партіями, які працюють на Рівненщині, і спробуйте узгодити кандидатів на мажоритарних округах, спробуйте узгодити кандидатів в мери, де є така можливість. Зробіть все, щоб ми знаходилися не в системі поборювання, а справжнього опозиційного, демократичного, націонал-патріотичного руху", - сказала Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Рівненській області, повідомляє її персональний сайт. На її думку, незважаючи на те, що до виборів залишилося не так багато часу, ще є можливість для консолідації зусиль всіх опозиційних партій. Водночас Юлія Тимошенко застерегла від ведення переговорів з псевдоопозиційними партіями. "Ми повинні розуміти, що частина партій не є опозиційними. І тут треба розпізнати", - підкреслила лідер партії "Батьківщина".

Юлія Тимошенко привітала віруючих зі святом Покрови Пресвятої Богородиці

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, знаходячись сьогодні на Рівненщині з робочою поїздкою, привітала віруючих зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. "Бажаю вам, щоб Матір Божа берегла вас, нашу рідну країну, дарувала вам сили в ті непрості часи, які ми переживаємо", - сказала Юлія Тимошенко в інтерв'ю Рівненській обласній державній телерадіокомпанії, повідомляє її персональний сайт. Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що традиційно в Україні в цей день одночасно відзначається День козацької слави.
 
Юлія Тимошенко переконана, що люди, які вірять в свою країну, і яким потрібна сила, щоб відстоювати Україну, в це свято треба їхати в місця козацької слави, якою є, зокрема, Рівненщина. Як відомо, святкування Дня козацької слави на Покрови Пресвятої Богородиці було започатковано 11 років тому. Адже саме Богородиця віддавна вважалася покровителькою козацького війська.

Києво-Печерську лавру віддадуть Московському патріархату?

Українська православна церква (МП) претендує на те, щоб стати господарем Києво-Печерської лаври після передачі її у державну власність. За інформацією “Радіо “Свобода”, таке рішення підтримує керівництво Києво-Печерського заповідника. Тим часом керівники музеїв, що знаходяться на території Лаври, побоюються виселення.
 
Опозиція пов’язує з політикою бажання Кабміну виселити з території Лаври усі музеї та організації, діяльність яких не пов’язана з монастирем та Києво-Печерським заповідником.
Так, за словами голови Комісії Київради з питань культури і туризму, БЮТівця Олександра Бригинця, господарем Лаври де-факто хочуть зробити Українську православну церкву (МП) як подарунок для президента, повідомляє прес-служба депутата.
“Усі знають позитивне ставлення Януковича до відповідної церкви. І для того, щоб догодити Януковичу, багато чиновників намагаються продемонструвати свою лояльність владі, а музеї стають заручниками цього”, - сказав він.
Депутат нагадав, що Києво-Печерська лавра є не лише церковною пам’яткою для православних, а духовною спадщиною усіх українців, тому музеї не можна вважати сторонніми організаціями.
Однак ініціатива щодо “виселення” музеїв знайшла підтримку і в Міністерстві культури, і в гендиректора Києво-Печерського заповідника, і в УПЦ (МП).

Політрада «Батьківщини» ліквідувала Львівську міську партійну організацію

Згідно з рішенням Президії Політради «ВО «Батьківщина» за підписом лідера партії Юлії Тимошенко Львівську міську організацію «ВО «Батьківщина» ліквідовано за порушення Статуту.
 
Прес-служба Львівської обласної організації «Батьківщини» офіційно заявляє, що «ВО «Батьківщина» не бере участі у виборах до Львівської міської та Львівської обласної ради, оскільки ТВК в обох випадках зареєструвала фальшиві списки, сформовані та підписані членом провладної коаліції у парламенті І.Деньковичем.
 
«Таким чином, ми бойкотуємо вибори до Львівської міської та обласної рад. З цього приводу лідер партії Юлії Тимошенко зробить офіційну заяву», - йдеться у документі.
 
Для всіх тих, хто вважає себе членами «Батьківщини» Юлії Тимошенко, вищим статутним органом партії рекомендовано вийти з фальшивих списків, і цим продемонструвати, що партійні та ідейні інтереси є вищими за депутатський мандат, здобутий ціною зради. На тверде переконання лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, сьогодні кожен партієць, який є у фальшивих списках Деньковича, повинен зробити усвідомлений вибір. Тих, хто залишиться у списку, буде виключено з легітимної «Батьківщини».
 
«Звертаємось до усіх представників ЗМІ брати до уваги провокації виключених з партії «Батьківщина» зрадників, а також невідомих осіб, які розповсюджують різноманітні заяви та прес-релізи від імені партії Юлії Тимошенко», - заявляють у прес-службі львівської «Батьківщини».
 
Як відомо, учора у деяких ЗМІ було оприлюднено неправдиву заяву «прес-служби» Львівської міської організації «ВО «Батьківщина», якої насправді не існує, про те, що осередок партії готує позов на голову Львівської краєвої організації «Народний рух України» Андрія Корната. Останній в ефірі одного з телеканалів зауважив, що «у виборчих списках до Львівської міської ради ідуть люди, які не мають жодного стосунку до партії «ВО Батьківщина».

Костянтин Бондарєв: Уряд повертає нас до "совкової" системи
Голова Київської обласної організації «ВО «Батьківщина» Костянтин Бондарєв вважає ідею Кабміну щодо введення в країні карток на продукти харчування для малозабезпечених людей цинічною та «совковою». Про це повідомили у прес-службі обласної організації партії. «Це цинічно по відношенню до людей. Це повернення до «совкової системи». Так чинили лише в часи війни і перебудови», - зазначив Бондарєв. Народний депутат вважає, що соціальні ініціативи такого типу часто закінчуються великими корупційними скандалами.«Бо якщо немає відпрацьованої системи роздавання таких карток, немає повноцінного контролю, то вони просто можуть не дійти до звичайних українців. Наприклад, при Радянському Союзі були талони на цукор. Їх перепродували, спекулювали на цьому. Тому що комусь цукор був потрібен, а комусь ні», - пояснив він.  На думку Костянтина Бондарева, якщо держава вирішила комусь із своїх громадян допомогти, потрібно дати грошову компенсацію Як повідомлялося раніше, уряд планує боротися з бідністю шляхом запровадження карток на продукти харчування для малозабезпечених громадян. Там заявляють, що практика впровадження соціальних карток є поширеною у світі.

Анонс. Засідання Апеляційного суду у справі Діденка

Сьогодні, 14 жовтня, о 12.00, Апеляційний суд міста Києва (площа Солом’янська, 2а) розглядатиме апеляцію адвокатів колишнього першого заступника голови правління НАК “Нафтогаз України” Ігоря Діденка.

Юлія Тимошенко перебуває з робочою поїздкою на Рівненщині

Сьогодні лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко перебуває з робочою поїздкою у Рівненській області. Юлія Тимошенко візьме участь у молебні до свята Покрова Пресвятої Богородиці, а також у хресній ході та привітанні з цим великим святом, повідомляє її персональний сайт. Крім того, програмою поїздки на Рівненщину передбачено спілкування лідера партії "Батьківщина" з представниками регіональних засобів масової інформації.

Анонс. З’їзд партії «Батьківщина»

У неділю, 17 жовтня, відбудеться з’їзд політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».
 
Місце проведення: Міжнародний виставковий центр (Київ, Броварський пр-т, 15).
 
Початок роботи з’їзду об 11:00.
 
Акредитація журналістів за телефонами: 527-70-84, 067-230-17-05, 067-656-52-40, 067-468-46-62.

Влада Януковича вдається до брутального адміністративного тиску, - Василь Гнатків
Керівники видавництва «Закарпаття» та Ужгородської міської друкарні відмовилися укладати угоди на виготовлення поліграфічної продукції для Ужгородської міської організації партії «ВО «Батьківщина». Голова Ужгородської «Батьківщини» Василь Гнатків прокоментував ситуацію. «Ми звернулися до керівників міської друкарні та видавництва «Закарпаття» й запропонували їм укласти офіційні угоди на друк наших агітматеріалів, однак отримали відмову. Офіційною причиною в обох випадках назвали повну завантаженість та надмірну кількість замовлень, однак, знаючи в якій фінансовій скруті знаходяться обидва підприємства, відмова від замовлень видається дуже дивною. Разом з тим з приватних розмов з деякими друкарями стало відомо, що всі вони отримали вказівку з гори відмовляти «Батьківщині» в наданні своїх послуг,  - зазначив Василь Гнатків. - Ми так чи інакше знайдемо спосіб, як надрукувати наші листівки, або за межами області, або на власному обладнанні. Влада Януковича вдається до брутального адміністративного тиску».     Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»