Новини

У Запорізькій області «Батьківщину» представлятимуть всього 28 членів в ТВК

Партія «Батьківщина», яка має найбільше представництво у Запорізькій області серед опозиційних політичних сил, отримала найменше місць у територіальних виборчих комісіях.
 
Про це на брифінгу заявив голова Запорізької обласної організації партії «Батьківщина», народний депутат Валерій Крайній.
 
«Оскільки згідно нового закону про проведення місцевих виборів кожна парламентська фракція має право на трьох представників у ТВК, то Центрвиборчком повинен був визначити членів комісій від усіх трьох партій, що входять до фракції «БЮТ – Батьківщина»: самої «Батьківщини», ПРП та УСДП», - сказав він.
 
«Мала б, очевидно, братися до уваги не лише пропорційність представництва партій у фракції, але й їхнє розгалуження на території. В усякому разі, це було б логічно й доцільно. Але при розподілі явно спрацювала інша доцільність – політична», - зазначив Валерій Крайній.
 
Він повідомив, що за рішенням Центрвиборчкому партія «Батьківщина» отримала у двадцяти шести ТВК по Запорізькій області усього 28 місць, тоді як УСДП, яку менше знають виборці та яка не всюди має навіть місцеві організації, - 46 місць.
 
«Другу за популярністю у області серед партій нашого блоку - партію «Реформи та порядок» - будуть представляти у ТВК лише 4 особи», - сказав Крайній.
 
«Можна було б не говорити про політичну складову такого дивного рішення ЦВК, якби не ще одне разюче співставлення: з 54 осіб, які представлятимуть у ТВК фракцію «НУ-НС», 32 належать до Християнсько-демократичного союзу, і лише одна – до «Народної самооборони».
 
Народний депутат не має сумніву у тому, що Партія регіонів, яка отримала 78 місць у тервиборчкомах Запорізької області, разом з представниками КПУ та Блоку Литвина буде не просто домінувати у комісіях, а й таким же чином сформує дільничні комісії.

Арсен Аваков: Справа Ґонґадзе – це буде пляма на совісті країни
У четвер, 16 вересня, в Харкові біля Дзеркального струменя пройшла акція «Пам'ятаємо про Ґонґадзе, думаємо про Климентьєва», в якій взяли участь редактори і журналісти Першої столиці, студенти, які через декілька років стануть журналістами, а також представники громадськості. Звертаючись до представників ЗМІ, голова Харківської обласної організації  «ВО «Батьківщина» Арсен Аваков висловив здивування з приводу того, як швидко українське суспільство стало навколішки. «Для вас це – виклик, і ми всі разом повинні показати, що є межа, і далі цієї межі йти не можна. П'ять років балаканини і порожніх обіцянок – справа Ґонґадзе не розкрита, наступна влада розкрила його дуже швидко, розкрила – в лапках. Це буде пляма на совісті країни, змити її можна лише справжньою свободою слова. Тією свободою слова, якій так мало залишилося. Тримайтеся, ви – останній рубіж в демократії», - заявив Арсен Аваков, звертаючись до журналістів. Нагадаємо, 16 вересня – День пам'яті журналістів, що загинули через свою професійну діяльність. Саме цього дня 10 років тому зник головний редактор інтернет-видання «Українська правда» Георгій Ґонґадзе.