Новини

Ситуація на Львівщині складна, але ми будемо боротися за перемогу – Шкіль

Влада за допомогою «приручених» судів намагається не допустити до виборів найбільшу партійну організацію у Львівській області - партію «Батьківщина».
 
Про це заявив заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Шкіль.
 
«Вони (влада) нахабно і цинічно забирають у громадян право обирати собі владу на місцях», - сказав він.  
 
Шкіль повідомив, що виключений з «Батьківщини» екс-керівник Львівської обласної партійної організації Іван Денькович, який 9 липня перейшов до парламентської   коаліції, готує списки на місцеві вибори нібито від партії «Батьківщина».
 
«Ми вже пікетували управління юстиції Львівщини, яке досі не зареєструвало зміни в керівному складі партії, тим самим унеможливлюючи участь у виборах легітимних кандидатів від  «Батьківщини», - зауважив Шкіль, додавши, що «сьогодні опозиція сукупно має менше 20% представників  у територіальних виборчих комісіях, а більшість в ТВК, звичайно ж,  має Партія регіонів».
 
Шкіль нагадав, що 18 вересня Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною реєстрацію ЦВК представників «Батьківщини» в територіальних виборчих комісіях Львівщини, кандидатури яких були подані Деньковичем.
 
"Ми не маємо права допустити, щоб під прапором «Батьківщина» до місцевих рад прийшли люди, які ніякого стосунку до нашої політичної сили не мають, - наголосив Андрій Шкіль, - тому від участі у виборах ми не відмовляємося».
 
Депутат також повідомив, що «Львівська облрада підтримала проект рішення, ініційований фракцією БЮТ, «Про недопустимість втручання органів влади у внутрішню діяльність політичних партій та їх місцевих осередків».

Юлія Тимошенко: Україні і світу не варто вірити Януковичу на слово

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що у світової спільноти немає підстав для беззастережної довіри президенту України Віктору Януковичу стосовно його заяв про демократичний розвиток держави. "Якщо Янукович з'їздить до європейських країн і скаже мантри – такі, знаєте, чарівні слова – що вибори будуть чесними, вибори будуть демократичними, що в Україні є свобода слова і в Україні немає ніякого народження авторитаризму, всі йому просто на слово повірять. Я думаю, що і світ, і Україна мусять припинити таким незвичайним політикам, як Янукович, вірити на слово. Потрібно реально перевіряти", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні, виступаючи на партійній конференції Київської обласної організації "Батьківщини", повідомляє її персональний сайт. Юлія Тимошенко повідомила, що інформацію про реальний стан справ щодо порушення принципів демократії в Україні буде оприлюднено на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи на початку жовтня. "Ми будемо доповідати це питання 5 жовтня на Парламентській асамблеї Ради Європи. Ми будемо вимагати від світової спільноти, якщо світова спільнота не сповідує подвійні стандарти: якщо вибори пройдуть так, як вони зараз проходять, і якщо Київська, Львівська, Луганська, частина Тернопільської області взагалі не будуть мати головного конкурента Партії регіонів як учасника виборчого процесу, якщо люди в цих областях будуть позбавлені права взагалі вибирати, то тоді не має права світова спільнота визнавати такі вибори – чесні, прозорі і демократичні", - наголосила вона. Звертаючи до представників дипломатичних установ і світової спільноти, присутніх на конференції, Юлія Тимошенко закликала спільними зусиллями зупинити антидемократичний розвиток України. "Це не випадковість і це не епізод, який розсосеться сам собою – це система, яка починає діяти в Україні, використовуючи всю владу, весь ресурс, всі можливості. Це система, яку або ми разом всі зупинимо, враховуючи, що Україна – член Ради Європи, або потім буде запізно зупиняти", - закликала лідер "Батьківщини". На її думку, подальші дії президентської команди призведуть до знищення в Україні демократії, свободи слова, незалежності та національної ідентичності. "Україна як незалежна країна спочатку втратить демократію, потім втратить свободу, потім втратить незалежність, потім вб'ють її душу разом з мовою, культурою, історією, разом з усіма нашими славними сторінками нашого українського життя, а потім покоління визнають нездатність нашу з вами і неспроможність захистити той дар, який нам дав Господь і яким народ України разом з журналістами, громадянським суспільством, представниками всіх еліт просто не змогли зберегти", - заявила лідер "Батьківщини". "Ми дуже розраховуємо, що Україну в Раді Європи будуть сприймати як країну, яка сьогодні потребує оцінки і підтримки", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Київська обласна "Батьківщина" затвердила список кандидатів на місцеві вибори

Конференція Київської обласної організації партії «Батьківщина» затвердила список кандидатів на місцеві вибори. Список очолив голова Київської облорганізації партії «Батьківщина», народний депутат Костянтин Бондарєв.
 
До першої п’ятірки списку увійшли також Лариса Піотрович, Володимир Подрєзов, Валентин Баранівський, Володимир Добрянський. Список складається з 57 кандидатів і буде остаточно затверджений на наступній конференції Київської обласної організації партії «Батьківщина», яка відбудеться 2 жовтня.
 
Під час презентації списку кандидатів Костянтин Бондарєв зазначив, що через саботаж Партії регіонів він не має впевненості, що ці списки будуть зареєстровані і що їх не замінять так само, як і представників партії «Батьківщина» у територіальних виборчих комісіях. При цьому Бондарєв подякував делегатам конференції за те, що вони залишаються єдиною командою: «Попереду у нас багато випробувань, але ми зберегли найцінніше, що у нас є – ми пройшли однією командою». 
 
Бондарєв поінформував делегатів конференції про те, що «Батьківщина» повідомила Київську обласну виборчу комісію листом від 26 вересня про проведення сьогоднішньої конференції «але, як ми бачимо, київська обласна виборча комісія проігнорувала наше повідомлення і не направила нам представника для засвідчення проведення нашої конференції».
 
Водночас лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що легітимність цього заходу засвідчується її присутністю, як лідера партії, а також великою кількістю представників іноземних посольств, фондів та організацій, які спостерігають за виборами.
 
«І тому не може бути мови про те, щоб далі реєстрували фальшиві осередки, фальшиві партії, фальшивих керівників і створювати філіал Партії регіонів під назвою «Батьківщина», - підкреслила Юлія Тимошенко.
 
За її словами, наприкінці жовтня партія «Батьківщина» на своєму з’їзді планує ухвалити оновлену програму партії та зміни до Статуту, які унеможливлять рейдерські атаки на партію.
 
Юлія Тимошенко також додала, що з завтрашнього дня в Україні працюватиме спеціальна місія Моніторингового Комітету ПАРЄ, яка перевірятиме на відповідність зобов’язання України перед цією організацією, а 5 жовтня на Парламентській Асамблеї доповідатиме питання про ситуацію в України.
 
«Якщо світова спільнота не сповідує подвійні стандарти, якщо вибори будуть й надалі фальсифікуватися і люди будуть позбавлені права вибирати, то тоді світова спільнота визнавати такі вибори чесними, прозорими і демократичними не повинна», - сказала Тимошенко.

Юлія Тимошенко: Суд "імені Януковича" до кінця року заборонив "Батьківщину" в Київській області

Юлія Тимошенко заявляє, що Печерський райсуд Києва прийняв рішення, яким фактично заборонив Київському обласному осередку партії "Батьківщина" брати участь у виборах до органів місцевого самоврядування. "Печерський суд міста Києва приймає рішення, причому без присутності нашої політичної команди, заборонити проведення конференції нашої партії, заборонити участь у виборах в Київській області, заборонити висувати кандидатів в депутати - і все це до кінця року заборона. Тобто суд до кінця року заборонив партію "Батьківщина" в Київській області", - заявила Юлія Тимошенко сьогодні, виступаючи на партійній конференції Київської обласної організації "Батьківщини", повідомляє її персональний сайт. Юлія Тимошенко вважає недопустимими та ганебними такі дії президента Віктора Януковича та його команди. "Після цього Президент країни з усім своїм оточенням мусили би з ганьбою піти з посади, громадянське суспільство і журналістські кола мусили б з тих людей, які допускають руйнацію засад демократії, зробити просто приклад для світу, як не потрібно будувати країну і як не потрібно будувати авторитаризм", - переконана вона. "Але діючому Президенту вистачило совісті сказати, що це проблеми внутрішньопартійні наші, і що люди, які по десять років стоять на районних і міських партійних організаціях і їх керівники, і команди, які разом з ними співпрацюють, можуть бути викинуті рішенням Мін'юсту", - підкреслила лідер "Батьківщини". "Здавалось би, що, в першу чергу, суд не мав ніякого права за Конституцією і за Законом про партії та об'єднання громадян втручатися у внутрішні справи партій. Законом прямо заборонено будь-яке втручання державних органів виконавчої, законодавчої і судової гілки влади у внутрішні справи партій і громадських організацій, об'єднань громадян", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Олександр Турчинов: Правоохоронні органи відволікають опозицію від протидії чинній владі

Проти опозиції намагаються сфабрикувати чергову кримінальну справу.
 
Про це заявив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов
після чергового допиту в СБУ.
 
Він зазначив, що Генеральна прокуратура займається розслідуванням зміни керівництва державного поліграфкомбінату «Україна».
 
Турчинов нагадав про ситуацію, яка склалася на цьому підприємстві, зазначивши, що уряд хотів сам виготовляти, зокрема, акцизні марки, натомість цю функцію виконувала корпорація ЄДАПС.
 
Він зазначив, що люди, стоять за власниками цієї корпорації, незаконно проникли на комбінат «Україна», намагаючись перешкодити зміні керівництва комбінату.
 
«Замість того, щоб відкрити кримінальні справи проти тих, хто потрапив на комбінат, і замість того, щоб розглядати корупцію, пов’язану з консорціумом ЄДАПС, слідство вирішило, що незаконно діяла міліція і незаконно діяв уряд щодо зміни керівництва поліграфкомбінату», - сказав він.
 
Крім того, коментуючи подробиці сьогоднішнього візиту на Володимирську, Перший заступник Голови партії «Батьківщина» повідомив, що йому влаштували очну ставку з представником митниці, який впізнав у ньому першого віце-прем’єр-міністра України.
 
«Я не приховую цього факту», - сказав Турчинов, додавши, що цими діями слідство відволікає опозицію від протидії чинній владі.
 
Олександр Турчинов не виключає, що його знову викличуть до СБУ чи Генпрокуратури.
 
«На жаль, ті, хто сьогодні працюють в опозиції, повинні бути повністю готові до переслідування», - наголосив він.
 
Разом з тим Турчинов висловив переконання, що є достатньо людей, які зможуть не допустити перетворення України на тоталітарну диктаторську країну.